Wat ga je doen in de cursus HTML en CSS?

Met welk gereedschap een website gemaakt wordt maakt niet uit, uiteindelijk bestaat het allemaal uit HTML en CSS. In deze cursus leer je hoe al die HTML code met CSS werkt. Je kunt gebruik maken van een geavanceerde werkomgeving zoals Adobe Dreamweaver, Eclipse of Visual Studio maar ook van handzame hulpmiddelen zoals Notepad++ en Brackets.

Werken met de laatste versie van HTML en CSS.

We beginnen de cursus HTML en CSS met het inrichten van je werkplek, waarbij het os niet uitmaakt. (windows, osx of linux). Vervolgens ga je verschillende onderwerpen langs zodat uiteindelijke een volledige website ontstaat die in verschillende browsers goed werkt. Daarbij wordt gewerkt met de laatste mogelijkheden van HTML, op dit moment HTML5 en tevens van CSS, op dit moment CSS3.

Zoekmachines en responsive of ‘mobile first’.

Een website moet wel met de huidige maatstaven in het achterhoofd gemaakt worden. In dit geval wordt er direct rekening gehouden met zoekmachine-optimalisatie (SEO) en responsive webdesign volgens het ‘mobile first’ principe. Wil je meer verdieping in deze onderwerpen dan zijn er ook specialistische cursussen voor die alleen deze onderwerpen behandelen.

Onderwerpen van de cursus HTML en CSS.

 • Inrichten van je werkplek
 • Wat basiszaken van een HTML pagina
 • Wat basiszaken van een CSS document
 • De handigste elementen voor layout
 • De meest betekenisvolle elementen voor inhoud
 • Inhoud met layout positioneren
 • Mediaqueries, of werken voor verschillende schermen
 • Typografie en inhoud
 • Kleurgebruik en achtergronden
 • Afbeeldingen en bewerkingen erop
 • Lijsten en tabellen
 • Media zoals geluid, video en embedded media (bv Youtube, Vimeo, Prezi)
 • Formulieren en interactie met bezoekers
 • Eenvoudige javascript toepassingen
 • Browser compatibiliteit en testen
 • Publiceren naar je website

Hoe werk je verder na de cursus HTML en CSS?

Oefening baart kunst. Zeker wanneer je niet vaak webpagina’s en css documenten bewerkt dan kost het altijd weer tijd om de zaak op te pikken. Het beste oefen je regelmatig met het opnieuw opzetten en bijwerken van je eerder gemaakte website of webpagina’s.

HTML en CSS videolessen beschikbaar.

Mochten er zaken niet meer vers in het geheugen liggen dan heb ik daarvoor videolessen beschikbaar. Volg je een cursus dan zijn de videolessen als naslagwerk inbegrepen. Je hebt onbeperkt, een jaar lang, toegang tot deze lessen. Dat geldt ook voor updates van de lessen wanneer er bijvoorbeeld nieuwe versies van de software zijn of betere methoden om je werk gedaan te krijgen.

HTML en CSS support via supportpunten.

Naast de mogelijkheid om de videolessen te volgen kun je natuurlijk altijd nog vragen stellen via de mail. Mocht het een nogal omvangrijke vraag zijn dan kunnen we een support afspraak maken en kun je supportpunten bij me afnemen. Informeer bij me voor de prijzen!

Wie volgen zoal de cursus HTML en CSS?

Je staat nooit alleen in het leren van nieuwe zaken. De cursus HTML en CSS wordt veelal gevolgd door medewerkers van communicatie afdelingen of support medewerkers van applicatie beheer. Veelal werkt men met een CMS maar wil beter begrijpen hoe documenten tot stand komen of preciezere sturing geven over hoe documenten er uit zien.

Uiteindelijk zal de cursus altijd in overleg worden afgestemd op jouw leerbehoefte, ervaring en werk situatie. Hierdoor kunnen de onderwerpen per keer sterk verschillen, net als de duur van de cursus.

Tijdsduur:

In 5 dagen leren kom je ver met HTML en CSS. Is de cursus 1 op 1 of met een ander programma dan wordt de tijdsduur aangepast.

Prijs:

Richtprijs voor 1 dag cursus is € 487,- met een maximum van 12 deelnemers. Dit is inclusief videolessen als naslagwerk. Wordt 1 dag gesplitst over 2 ochtenden of middagen dan wordt de prijs € 720,-.

Wanneer?

In overleg stellen we de dagen en tijden vast. Dat kunnen ook weekenden en avonden zijn. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de meeste medewerkers niet in staat zijn na een dag werk scherp te blijven en nieuwe dingen te leren.

Mijn voorstel zal meestal zijn een werkdag van 10:00 to 17:00 met een uur lunchpauze van half één tot half twee. Nog beter, splits een dag over twee ochtenden of middagen voor een nog betere leerervaring.

Informeer!

Mail mij

3 + 0 = ?