Wat ga je doen in de workshop HTML en CSS op het werk?

Misschien ongemerkt, maar meestal heel bewust werk je regelmatig met een content management systeem (CMS). Veel van deze CMSsen maken webpagina’s om de inhoud te tonen. Niet altijd loopt dat even lekker en zou je graag wat aanpassingen kunnen verrichtten ‘onder de motorkap’. Gelukkig is dat bij veel systemen goed mogelijk en mag je zelf HTML en CSS code toevoegen. Dat is wat je leert in deze workshop html en css.

Praktisch werken met HTML en CSS.

Wat zijn nou de handige html en css truukjes en weetjes zodat je snel kleine aanpassingen kunt verrichtten in bestaande html pagina’s? In deze workshop ga snel aan de slag in een oefen CMS om vervolgens op je werkplek verder te experimenteren. In een eerste uur basis HTML en CSS wordt er druk gespeeld met de mogelijkheden. Het tweede uur beslaat uit het samenstellen en verzamelen van stukjes html en css code om snel te kunnen hergebruiken. Het laatste en derde uur bestaat uit het toepassen van de opgedane ervaringen, het liefst in de eigen omgeving.

Onderwerpen van de workshop HTML en CSS.

  • de rol van html en css
  • handige html om te kennen en te herkennen
  • fouten opsporen en corrigeren
  • handige gereedschappen in je browser (Internet Explorer of Chrome)
  • bestaande stijl (css) overrulen
  • toepassen in de praktijk van alledag

Hoe werk je verder na de workshop HTML en CSS?

Oefening baart kunst. Zeker wanneer je niet vaak webpagina’s en css documenten bewerkt dan kost het altijd weer tijd om de zaak op te pikken. Het beste oefen je regelmatig met het opnieuw opzetten en bijwerken van je eerder gemaakte website of webpagina’s.

HTML en CSS videolessen beschikbaar.

Mochten er zaken niet meer vers in het geheugen liggen dan heb ik daarvoor videolessen beschikbaar. Volg je een cursus dan zijn de videolessen als naslagwerk inbegrepen. Je hebt onbeperkt, een jaar lang, toegang tot deze lessen. Dat geldt ook voor updates van de lessen wanneer er bijvoorbeeld nieuwe versies van de software zijn of betere methoden om je werk gedaan te krijgen.

HTML en CSS support via supportpunten.

Naast de mogelijkheid om de videolessen te volgen kun je natuurlijk altijd nog vragen stellen via de mail. Mocht het een nogal omvangrijke vraag zijn dan kunnen we een support afspraak maken en kun je supportpunten bij me afnemen. Informeer bij me voor de prijzen!

Wie volgen zoal de cursus HTML en CSS?

Je staat nooit alleen in het leren van nieuwe zaken. De cursus HTML en CSS wordt veelal gevolgd door medewerkers van communicatie afdelingen of support medewerkers van applicatie beheer. Veelal werkt men met een CMS maar wil beter begrijpen hoe documenten tot stand komen of preciezere sturing geven over hoe documenten er uit zien.

Uiteindelijk zal de cursus altijd in overleg worden afgestemd op jouw leerbehoefte, ervaring en werk situatie. Hierdoor kunnen de onderwerpen per keer sterk verschillen, net als de duur van de cursus.

Tijdsduur:

In een halve dag kom je ver met HTML en CSS. Wil je meer praktijkuren met begeleiding maak er dan een hele dag van!

Prijs:

Richtprijs voor 1 workshop is € 360,- met een maximum van 12 deelnemers. Dit is inclusief videolessen als naslagwerk.

Wanneer?

In overleg stellen we de dagen en tijden vast. Dat kunnen ook weekenden en avonden zijn. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de meeste medewerkers niet in staat zijn na een dag werk scherp te blijven en nieuwe dingen te leren.

Mijn voorstel zal meestal zijn een werkdag van 10:00 to 17:00 met een uur lunchpauze van half één tot half twee. Nog beter, splits een dag over twee ochtenden of middagen voor een nog betere leerervaring.

Informeer!

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]