Wat ga je doen in de cursus Javascript?

Wanneer je op dit moment aan webpagina’s wilt werken en daarbij in Javascript een programma wilt schrijven is de kans groot dat je dan niet helemaal vanaf nul hoeft te beginnen. Hebben anderen al een deel van het programma geschreven en wil je daar gebruik van maken dan is deze cursus Javascript een goed startpunt.

Programmeren in Javascript.

Javascript is een programmeercode die je (meestal) in de browser uitvoert. Het meeste Javascript wordt gebruikt om betere gebruikerservaring te realiseren in de website. Ook veel apps voor desktops en mobiele apparaten gebruiken erg veel Javascript. Om het programmeren voor de browsers en apps makkelijker te maken wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van voorbereide code bibliotheken, zogenaamde frameworks. Voorbeelden hiervan zijn jQuery, Node.js, D3js, Backbone, Angularjs en veel anderen.

Om goed te kunnen werken met deze bibliotheken zul je basis programmeer kennis en ervaring moeten hebben in Javascript. Deze kennis en ervaring kun je in de cursus Javascript prima opdoen!

Onderwerpen van de cursus Javascript.

 • Inrichten werkplek
 • Introductie programmeren
 • Javascript en browsers
 • Schrijven en insluiten van Javascript
 • Variabelen en gegevens types
 • Bewerken van variabelen
 • Condities en  beslissingen
 • Lijsten en lussen
 • Javascript en de DOM (HTML structuur)
 • Functies en frameworks
 • Object georiënteerd javascript
 • Javascript debugging
 • Werken met GitHub

Hoe werk je verder na de cursus Javascript?

Oefening baart kunst. Zeker wanneer je niet vaak webpagina’s en scripts maakt dan kost het altijd weer tijd om de zaak op te pikken. Het beste oefen je regelmatig met het opnieuw opzetten en bijwerken van je eerder gemaakte scripts of webpagina’s.

Javascript videolessen beschikbaar.

Mochten er zaken niet meer vers in het geheugen liggen dan heb ik daarvoor videolessen beschikbaar. Volg je een cursus dan zijn de videolessen als naslagwerk inbegrepen. Je hebt onbeperkt, een jaar lang, toegang tot deze lessen. Dat geldt ook voor updates van de lessen wanneer er bijvoorbeeld nieuwe versies van de software zijn of betere methoden om je werk gedaan te krijgen.

Javascript support via supportpunten.

Naast de mogelijkheid om de videolessen te volgen kun je natuurlijk altijd nog vragen stellen via de mail. Mocht het een nogal omvangrijke vraag zijn dan kunnen we een support afspraak maken en kun je supportpunten bij me afnemen. Informeer bij me voor de prijzen!

Wie volgen zoal de cursus Javascript?

Je staat nooit alleen in het leren van nieuwe zaken. De cursus Javascript wordt vooral gevolgd door grafisch ontwerpers en Captivate gebruikers. Verder zijn er vooral gebruikers van frameworks zoals jQuery geïnteresseerd om eens gestructureerd naar Javascript te kijken.

Uiteindelijk zal de cursus altijd in overleg worden afgestemd op jouw leerbehoefte, ervaring en werk situatie. Hierdoor kunnen de onderwerpen per keer sterk verschillen, net als de duur van de cursus.

Tijdsduur:

In 2 dagen leren kom je ver met Javascript. Is de cursus 1 op 1 of met een ander programma dan wordt de tijdsduur aangepast.

Prijs:

Richtprijs voor 1 dag cursus is € 487,- met een maximum van 12 deelnemers. Dit is inclusief videolessen als naslagwerk. Wordt 1 dag gesplitst over 2 ochtenden of middagen dan wordt de prijs € 720,-.

Wanneer?

In overleg stellen we de dagen en tijden vast. Dat kunnen ook weekenden en avonden zijn. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de meeste medewerkers niet in staat zijn na een dag werk scherp te blijven en nieuwe dingen te leren.

Mijn voorstel zal meestal zijn een werkdag van 10:00 to 17:00 met een uur lunchpauze van half één tot half twee. Nog beter, splits een dag over twee ochtenden of middagen voor een nog betere leerervaring.

Informeer!

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]